fbpx

ÖKOINDUSTRIA2021 – Mert a jövő zöld, vagy semmilyen!

Ezzel az alcímmel rendezi meg a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) – ezúttal az online térben – 2021. április 28-30. között a hatodik ÖKOINDUSTRIA Virtuális Zöldipari Expot és Konferenciát. Közép-Európa egyik legjelentősebb környezetipari szakkiállításán a környezetvédelmi technológiák, innovációk, termékek széles skáláját ismerhetik meg a regisztált látogatók és néhány formabontó újdonsággal is találkozhatnak.

 

A kiállításon bemutatkoznak az új hulladékanalizáló és -válogató technológiák, IoT és egyéb intelligens, digitalizációs megoldások a vízkezelésben, -védelemben, és természetesen a zéró karbon kibocsátási tanácsadás és az egyszer használatos műanyagok témaköre alternatívái sem maradhatnak el az expó kínálatából. A közel 70 kiállító között 19 holland cég és startup színesíti a szakmai kínálatot, melyhez kapcsolódik 10 magyar zsűrizett startup is, akik erős mezőnyben kapnak lehetőséget a bemutatkozásra.

A regisztráció után kapott linken belépve az EXPO térben láthatóak a közel 70 kiállító innovatív szolgáltatásai, termékei és az élő beszélgetések. A kamerakapcsolat révén lehetséges chat üzenet küldése, illetve egy gombnyomással is jelezhetik érdeklődésüket.

A kiállítók számos egyedi programmal, kerekasztal beszélgetéssel készülnek, melyet az alábbi linken és az expó ideje alatt a Balloon AGENDA funkciójában, vagy az egyes standokon találhatóak: https://okoindustria.hu/programok-2021

 

A virtuális expo teljes értékű online konferenciákkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, szakmai előadásokkal, koktélszobákkal, kiállítói élő bejelentkezésekkel, technológiai bemutató videókkal, online B2B networking eseménnyel várja az érdeklődőket, amelyekre folyamatosan lehet regisztrálni.
A kapcsolódó konferenciákon szó lesz a hulladékelhagyásról, a zöld mobilitásról, a légszennyezettség csökkentéséről, az ágazati munkaerő-piaci lehetőségeiről, a környezetbarát védjegyekről, az egyszerhasználatos műanyagokról, az Innovációs Színpadon pedig az ágazat legújabb eredményeiről, lehetőségeiről számolnak be a résztvevők.

 

A 2020 novemberében megrendezett online előeseményen már 45 országból több mint 3000 résztvevő kísérte figyelemmel a nemzetközi és magyar szakértők részvételével zajló kerekasztal-beszélgetéseket, előadásokat. Az előesemény programjai a későbbiekben visszanézhetők.

A 2021. április 28-30. között zajló ÖKOINDUSTRIA virtuális expo és konferencia kiállítói regisztrációja már lezárult, a látogatói regisztráció viszont folyamatos.  Előreláthatólag közel 70 szakmai kiállító, 100 előadó és várhatóan 3500-4000 érdeklődő online jelenléte mellett zajlanak majd a szakmai konferenciák és kerekasztal-beszélgetések. A Virtuális Startup Piacon – a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány jóvoltából – pályázat útján kiválasztott 10 startup mutatja be innovációit és a zsűri által legjobbnak ítélt ötlet pedig számos különdíjban részesül, melyet a zárónapon adnak át.

A nyitónapon, 2021. április 28-án a zöldipar meghatározó döntéshozói és szereplői az ágazat jövőbeni kihívásairól, a zöldipar szerepéről és lehetőségeiről, a várható stratégiákról és intézkedéseiről szólnak. Megnyitó beszédet tart Dr. Áder János köztársasági elnök, aki az esemény fővédnöke, az esemény szakmai védnöke, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Steiner Attila, az ITM körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia és klímapolitikáért felelős államtitkára, továbbá az ÖKOINDUSTRIA2021 vendégországa, a Holland Királyság képviseletében René van Hell, a Holland Királyság magyarországi nagykövete, valamint Dr. Ágoston Csaba, a KSZGYSZ elnöke.
A nyitónap főelőadója Joanna Drake az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatóságának igazgatóhelyettese.

 

Ez alkalommal kerül sor stratégiai megállapodás aláírására a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium háttérintézménye, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség között.

Ezt követően Dr. Szabó Kristóf vezérigazgató (HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség) és a Global Green Growth Institute (GGGI) európai vezetője, Julie Godin ír alá együttműködési megállapodást.

 

Kiegészítő kulturális programok

A háromnapos szakmai programot kulturális események egészítik ki, bemutatva a fenntarthatóság elérésének különböző útjait, módszereit is.

Watch Games Do More
2022. január 13-30. között Magyarország Szlovákiával közösen szervezi meg a 15. férfi kézilabda Európa Bajnokságot, amelynek szervezői, az esemény fenntarthatóbbá tételére ötletpályázatot írtak ki. A 15 döntőbe jutott csapat innovációi mérettetnek meg április 28-án este.

 

Kortárs Környezet – reArt 

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. olyan virtuális tárlatlátogatásra invitálja az érdeklődőket, ahol a kortárs alkotások a környezettudatosságot, a klímavédelmet és a fenntarthatóságot helyezik előtérbe.

 

Díjátadók:

Az Expo három napon át tartó eseményeinek lezárásaként, április 30-án kerül sor a díjak ünnepélyes átadására.

Az ÖKOINDUSTRIA Nagydíj a legkorszerűbb, leginnovatívabb technológiával készült termék vagy szolgáltatás, valamint a leglátogatottabb kiállító kategóriában kerül átadásra. Ezenkívül a Virtuális Startup Piac eredményhirdetésre is sor kerül.

 

 

Az ÖKOINDUSTRIA jelentős ágazati platform, regionális környezetipari piac a fejlesztők, az innovátorok, a hazai és a nemzetközi gazdasági szereplők számára tapasztalatcserére, üzleti, társadalmi kapcsolatok kialakítására, közös nevezőre hozva az ágazatban meglévő erőforrásokat, trendeket és innovációkat, amelyeket a KSZGYSZ ZÖLDGAZDASÁG2021 című tanulmányában is kifejt.  Ebben ötvözik a tagvállalatok gyakorlati tapasztalatait, saját kutatásaik, felméréseik alapján helyzetképet adnak az ágazat jelenlegi tevékenységéről, hazai és nemzetközi eredményeiről, problémáiról és konstruktív módon számba veszik az elkövetkező időszak lehetőségeit és feladatait is.

 

 

Az ÖKOINDUSTRIA2021 virtuális zöldipari expo és konferencia fő támogatója az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány, valamint az Envirotis Holding Zrt.

Találkozzunk az online térben 2021. április 28-30. között, az ÖKOINDUSTRIA virtuális zöldipari expon és konferencián!

 

Részletes program: https://okoindustria.hu/programok-2021

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .