fbpx

A MOL a körforgásos gazdaságra fókuszál

Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a Telexnek adott interjújában a cég jövőjét érintő változásokról is beszélt, melyben a körforgásos gazdaságnak kiemelt szerepe lesz:

“Ez az egész úgy indult, hogy jöttek a műanyagipari ügyfeleink, és ezt kérdezték, hogy mennyi recirkulált anyagot hasznosítunk. Megkövetelték tőlünk az újrahasznosított anyagokat. De azt nehéz elérni, mert Magyarországon rossz a hulladékgazdálkodás, egy évtizede nem volt érdemi kampány a szelektív hulladékhasznosítás mellett, és sorolhatnánk a múltból örökölt problémákat. Aztán technológiára is szükségünk volt, megvettünk két kisebb német céget. Ez így fejlődik, épül fel elemenként. Az is fontos eleme a körforgásos gazdaságnak, hogy ne gyártsunk annyi hulladékot, ehhez tartós műanyagok kellenek. Mert a műanyagot szeretjük, mindenhol használjuk, csak akkor nem, amikor hulladék lesz belőle. Ha előre nézünk, látjuk, hogy az új jogszabályi feltételek gyökeresen átalakítják a teljes hulladékfeldolgozási piacot. És így van esélyünk, hogy az ország és azon belül a Mol ne csak felzárkózzon, hanem piacvezető legyen. ”

Mint korábban írtuk, a MOL Magyar Olaj és Gázipari Nyrt. “Shape Tomorrow” címmel aktualizálta 2016-ban közzétett hosszútávú vállalati stratégiáját. A stratégia 2030-ig szól, kitekintéssel 2050-ig.

A társaság számára új területekre is beruházni készül, többek között a hulladékkezelésbe és -hasznosításba, az újrahasznosításba, jelentősen növelni kívnánják az EU tanonómia szabályozási rendszeréhez igazodó, fenntartható beruházásaikat és kulcsszerepet kívánnak játszani az alacsony szén-dioxid-kibocsátású körforgásos gazdaság kialakításában.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .