fbpx

Tavaly több mint egy millió műanyagszívószálat spórolt meg Magyarországon a Starbucks

Starbucks csak Magyarországon tavaly több mint egy millió műanyagszívószálat spórolt köszönhetőn a papírszívószálak és a szívószál nélküli fedők bevezetésének. A világhírű kávézólánc regionálisan több mint tizenöt millió műanyagszívószálat spórolt meg, ezzel is jelentősen hozzájárulva egy fenntarthatóbb jövő kialakításához.

A zöldebb és fenntarthatóbb jövő érdekében a Starbucks kávézók egyre több fenntartható és környezetbarát alapanyagot használnak. A műanyag szívószálakat felváltották a papírból készült darabok, továbbá a kávézónál elérhető reusable cup újratölthető poharak használata esetén, a környezetbarát kávéélmény érdekében a Starbucks kedvezményt is nyújt a vendégek számára.

A vállalat tavaly augusztus végétől újfajta, szívószálmentes fedővel várja a vendégeit, amelyről hiányzik a megszokott, szívószálaknak kialakított nyílás, helyette egy ergonomikus megoldással teszik még kellemesebbé a kávézás élményét. Ezekkel a fenntartható lépésekkel jelentősen csökkent a vállalat hulladékkibocsátása.

A zöldebb megoldások bevezetésének köszönhetően Magyarországon több mint 1 millió műanyagot, regionálisan pedig több mint 15 millió műanyagot spórolt a Starbucks 2020-ban.

További intézkedésekkel, újabb zöld megoldások bevezetésével támogatja a vállalat a fenntarthatóbb jövő kialakítását, amelynek része, hogy a kávézókba hamarosan megérkeznek a nyírfából és természetes viaszból készült evőeszközök is, amelyek bármelyik ételhez kérhetők. A fa evőeszközök biológiailag lebomló természetes fából és viaszból készülnek, amelyeket az élelmiszerhulladékkal együtt lehet kidobni.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .