fbpx

Nyereséggel zárta a tavalyi évet az NHKV Zrt.

Csaknem 722 millió forintos üzemi eredménnyel és 281 millió forint adózott eredménnyel zárta a tavalyi üzleti évet az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.), amelynek likviditása és működése stabil – közölte a társaság az MTI-vel.

A közszolgáltató vállalat kintlévőség-kezelési folyamatainak megújítása 2020-ban is eredményesnek bizonyult: a kintlévőségek beszedettségi aránya folyamatosan 90 százalék feletti – írták a közleményben.

Az NHKV Zrt. a 2020. negyedik negyedéves számlázási időszaktól kezdődően az eddigi “sárga” csekkes rendszerről átállt a szolgáltatók számára kialakított “fehér” csekkes rendszerre, ami a társaságnak a 2021-2022-es időszakban már jelentős megtakarítást eredményez. Ezzel párhuzamosan a számlalevelekre felkerült az úgynevezett MNB-GIRO QR kód, amely bankfüggetlenül mobiltelefon használatával megkönnyítheti az ügyfelek számlafizetését.

A közleményben arra is kitértek, hogy a pandémiás helyzetben az NHKV Zrt., mint koordináló szerv aktív szerepet vállalt a közszolgáltató társaságokkal történő együttműködésben, ennek köszönhetően nem volt fennakadás a közszolgáltatásban.

A közlemény szerint az NHKV Zrt. az elmúlt években részt vett a kormány és az Európai Unió támogatásával megvalósuló, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást érintő fejlesztések szakmai, műszaki meghatározásában. Ennek eredményeképpen mára számos olyan beruházás, fejlesztés van folyamatban, amelyek hozzájárulnak a kormány Klíma- és természetvédelmi akciótervének megvalósításához.

Az NHKV Zrt. működésének továbbra is kiemelt célja a kormány klímapolitikai céljainak támogatása, a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzése, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási rendszer folyamatos fejlesztése, valamint a körforgásos gazdaságra történő átállás támogatása – olvasható a társaság közleményében.

mti

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: