fbpx

Környezetbarát kényelem: lehetsz virtuális szemétszedő!

A Falatozz.hu és a Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület összefogásának köszönhetően akár ételrendelés közben is támogathatjuk az ország erdőinek hulladékmentesítését.

Környezetünk kizöldítése és hulladékmentesítése közös érdek, és szerencsére egyre többen tesznek aktívan azért, hogy ez meg is valósuljon. A MATINE-Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület egy olyan kezdeményezés, amelynek tagjai évek óta lelkesen, önkéntesen tisztítják meg nemzeti parkjainkat. A 2018-tól kezdve az egyesület már 222 m³ szemetet gyűjtött össze a Bükkben és vonzáskörzetében. A legutolsó megmozduláson a mályinkai emelkedő 700 m-es szakaszát tisztították meg az egyesület munkájában résztvevők.

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál a kezdetektől fogva segíti az egyesület törekvéseit, és mostantól lehetővé teszi felhasználói számára, hogy ha csak virtuálisan is, de tiszteletbeli tisztasági nagykövetté váljanak. Ha valakinek szívügye a környzetvédelem, de nem tud személyesen részt venni az egyesület szemétszedési akcióiban, néhány kattintással a képernyő mellől is virtuális szemétszedővé válhat, és hozzájárulhat az ország hegységeinek megtisztításához. A felhasználóknak ehhez mindössze annyit kell tenniük, hogy az ételrendelés végén kiválasztják az online fizetést és a támogatói opciót.

„A virtuális szemétszedők nem csak a környezettisztító akcióink folytatását támogatják, de hozzájárulnak ahhoz is, hogy további tájegységek bevonásával országos hálózatot tudjunk létrehozni. Célunk, hogy végül minden földrajzi tájegységnek legyen egy tisztasági nagykövete – mondta Serbán Zsolt, a MATINE Bükk tisztasági nagykövete.

Aki tehát nem tud személyesen elmenni valamelyik MATINE-s erdei tisztogatásra, az a Falatozz.hu virtuális szemétszedőjeként eltüntethet egy-egy zsáknyi szemetet, valamint azok, akik szeptember folyamán válnak virtuális szemétszedővé, értékes nyereményeket is nyerhetnek.

Nyeremények

FŐDÍJ: Páros belépő a vizsolyi Mézmúzeumba + 2 éjszakás pihenés a Vendégházban + apiterápiás kezelés (azok között sorsolják, akik legalább 10.000 Ft-ot adományoztak)

Belépő Mézes Gergő mizsolyi méhészmester Mézmúzeumába + apiterápiás kezelés (azok között sorsolják, akik legalább 3.000 Ft-ot adományoztak)

10db biorganik anyagú szatyor a választott logóval a polodirect.hu felajánlásával nyerhetnek (azok között sorsolják, akik legalább 1.000 Ft-ot adományoztak)

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .