fbpx

Műanyag-mentesítené a Happy Meal játékait a McDonald’s

A McDonald’s bejelentést tett, hogy 2025 végéig drasztikusan le fogja csökkenteni a műanyag használatát abban a több mint egymilliárd gyermekjátékban, amelyet évente világszerte értékesít a Happy Meal menükben.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a figurákat 3D papíralapú játékok váltják fel, amelyet a gyerekek maguk rakhatnak össze.

A játékok már újrahasznosított vagy növényi alapú műanyagból készülnek, mely változás lehetővé teszi a chicagói székhelyű vállalat számára, hogy 2018-hoz képest 90% -kal csökkentse a szűz fosszilis tüzelőanyag-alapú műanyag használatát a Happy Meal menük esetében.

A McDonald’s egyike azon étteremláncoknak, amelyek célja a csomagolásból és más termékekből származó környezeti ártalmak csökkentése.

A Burger King már 2019-ben bejelentette, hogy leállítja az ingyenes műanyag játékok ajándékozását, valamint a vásárlók visszaküldhették a meglévőket újrahasznosításra, hogy a feldolgozásuk után tálcák és egyéb tárgyak készüljenek belőlük.

A McDonald’s 1979 -ben kezdte el a Happy Meal értékesítését. 2018 -ban az Egyesült Királyságban, Írországban és Franciaországban már a fenntarthatóbb játékok kerültek előtérbe a menünél.

Ehhez hasonló játékokkal hamarosan találkozhatnak a vásárlók a további több mint 100 másik országban is, ahol Happy Meal menüt árusítanak.

Forrás: Reuters

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .