fbpx

Megjelent a 2021-2027 közötti Országos Hulladékgazdálkodási Terv

Miután október 6-án a Magyar Közlönyben kormányhatározat jelent meg a 2021-2027 közötti Országos Hulladékgazdálkodási Terv és a részét képező Országos Megelőzési Program közzétételéről és végrehajtásáról, október 11-én a kormány honlapján megjelent maga terv is.

A kormányhatározat szerint az innovációért és technológiáért felelős miniszter az agrárminiszter, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, a belügyminiszter, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, az emberi erőforrások minisztere, az igazságügyi miniszter és a pénzügyminiszter bevonásával gondoskodik a terv végrehajtásáról.

 

A hulladékról szóló 2011. évi CLXXXV. törvény 2021. tavaszi módosításának vitájában felmerült, hogy a korábban az ombudsman szorgalmazta az Országos Hulladékgazdálkodási Terv jogszabállyal történő kihirdetését és ezért szerepelt a módosítás normaszövegében “2021. január 1-jei hatálybalépéssel az OHT rendeleti formában való kiadásának előírása”.

Mindezek mellett  az NHKV Zrt. honlapján elérhető a 2022. évi Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Terv (OHKT) észrevételezés, javaslattételi céllal, amely 2021. október 31. napjáig tehető meg.

 

Forrás: kormany.hu /NHKV

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .