fbpx

Új, környezetbarát nyugták a Lidlnél

A Lidl Magyarország új, környezetbarát, ugyanakkor tartós nyugtákat vezetett be áruházaiban. A vállalat ezáltal is hozzájárul környezetünk megóvásához és környezetbarátabbá teszi a vásárlást a fogyasztók számára.

Az új, környezetbarát Lidl nyugta bevezetése fontos építőköve a Lidl fenntarthatóság iránti elkötelezettségének. A blokkhoz használt innovatív, kék színű hőpapír felelős erdőgazdálkodásból származik és FSC-tanúsítvánnyal rendelkezik, emellett ellenáll a napfénynek így tartósan tárolható anélkül, hogy kifakulna. További előnye, hogy olaj- és vízálló, amelynek köszönhetően rendkívül tartós, ha pedig már nincs rá szükség, a szelektív hulladékgyűjtőbe dobható és újrahasznosítható.

Steve Buissinne képe a Pixabay -en.

 

A kép illusztráció!

 

Facebook Comments

One thought on “Új, környezetbarát nyugták a Lidlnél

  • 2021/10/22 at 09:56
    Permalink

    Egyes németországi élelmiszer-áruház láncoknál már hosszú évek óta gyakorlat, hogy a pénztárnál az eladó rákérdez, hogy a vevő kér-e blokkot és csak akkor nyomtat, ha igen. Magyarországon tapasztalatom szerint újabban a bankkártyás fizetés termináljának nyugtájáról kérdezik meg, hogy kérem-e vagy sem. Érdemes lenne a NAV-nak elgondolkodnia róla, hogy a környezet és az áruházak költségeinek kímélése érdekében nem lenne-e értelme itthon is opcionálissá tenni a nyugtaadást.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .