fbpx

Egyszer használatos műanyagtermékek: indulhat a nyilvántartásba vétel

Az egyszer használatos műanyagtermékek forgalomba hozó gyártóinak a hulladékgazdálkodási hatóságnál 2022-től nyilvántartásba kell vetetniük magukat. Ehhez a hatóság honlapján megjelentek a nyilvántartásba vétellel kapcsolatos tudnivalók és a nyomtatvány.

 

Az egyes műanyagtermékek környezetre gyakorolt hatásának csökkentéséről szóló 2019/904/EU irányelv nyomán az egyszer használatos műanyagtermékek gyártóinak 2022. január 1-től 15 napon belüli nyilvántartásba vételi kötelezettséget ír elő az egyes műanyagtermékek környezetre gyakorolt hatásának csökkentéséről szóló 349/2021. (VI. 22.) Korm. rendelet Pest Megyei Kormányhivatal Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályánál.

 

A hatóság honlapjára felkerült dokumentumok segítenek

–         – a kormányrendelet által érintett termékek és gyártók lehatárolásában

–         – a nyilvántartásba vételi kérelem benyújtásában.

 

A nyilvántartásba vétel kérelmezésekor fontos odafigyelni, hogy a nyomtatványon egyes termékcsoportok az irányelvvel és a kormányrendelettel érintett intézkedés szerint szerepelnek. Mivel egyes termékeket több intézkedés is érint, azokat mindegyik intézkedésnél be kell jelölni.

 

A szabályozásról és a nyilvántartásba vételről a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség 2022. január 10-én online előadást is szervez, részletek a szövetség honlapján.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .