fbpx

Új nyomtatvány jelent meg az újrahasznált csomagolások adatszolgáltatásához

Új formanyomtatvány jelent meg az országos hulladékgazdálkodási hatóság honlapján a gyártóknak a csomagolásról és a csomagolási hulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási tevékenységekről szóló 442/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet szerinti, január 31-ig teljesítendő éves adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítéséhez.

 

A kormányrendelet szerint nyilvántartási és éves adatszolgáltatási kötelezettsége van a gyártóknak a forgalomba hozott újrahasználható, környezetvédelmi termékdíjjal nem érintett csomagolásokról és a meghatározott határértéket meghaladó mértékű nehézfémet tartalmazó műanyag rekeszekről, raklapokról.

 

Az újrahasználható csomagolások új formanyomtatványa igazodik a csomagolási hulladékok Európai Unió felé történő tagállami éves adatszolgáltatásának formájához, az ahhoz készült útmutató szerinti mintát követi, a változást is az új uniós adatszolgáltatási szabályok indokolták.

 

Az új – kötelezően és opcionálisan kitölthető mezőket tartalmazó – formanyomtatvány letölthető a Pest Megyei Kormányhivatal Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály Belföldi Hulladékgazdálkodási és Termékdíj Osztály oldaláról itt.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: