fbpx

Újrahasznosított halászháló felhasználásával készülnek az új Samsung telefonok

A Samsung újrahasznosított óceáni műanyagokat épít be a teljes termékpalettájába, köztük a február 9-én bemutatásra kerülő új Galaxy készülékekbe is. Ezzel akarják kifejezni az egyszer használatos műanyagok kiküszöbölésére és az újrahasznosított  anyagok  felhasználására irányuló folyamatos erőfeszítéseiket. 

A fenntarthatóságot és az innovációt ötvöző lépéssel a Samsung Electronics olyan új anyagot fejlesztett ki, amely új életet ad az óceáni műanyaghulladékoknak. Az újrahasznosított óceáni eldobott halászhálókból készült anyag felhasználásával minimalizálni  kívánják környezeti lábnyomukat.

Ha az óceáni műanyaghulladékokra gondolunk, elsődlegesen a víz felszínén úszó műanyagokra gondolunk. Ami talán eszünkbe sem jut, az egy rejtettebb fenyegetés, mégpedig az évente elhagyott és kidobott kb. 640.000 tonna halászháló.

Ezek a „szellemhálók” felelősek a tengeri élőlények csapdába ejtéséért, károsítják a korallzátonyokat, a természetes élőhelyeket, sőt táplálék- és vízforrásainkba is eljutnak. Ezek a kidobott halászhálók riasztó ütemben bontják meg környezetünk kényes egyensúlyát. A hálók összegyűjtése és újrahasznosítása létfontosságú első lépés óceánjaink tisztán tartásában, valamint bolygónk és kollektív jövőnk megőrzésében.

A Samsung mindig is feszegette a mobiltechnológia határait, és a vállalat most ugyanezt igyekszik megtenni fenntarthatósági gyakorlataival. 

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .