fbpx

A VELUX Cégcsoport szinte minden műanyagot eltávolít a tetőablakok csomagolásából

A VELUX Cégcsoport ma bejelentette, hogy a tetőablakok csomagolásának 90 százaléka1 mostantól műanyagmentes, egységes, papíralapú anyagból készül. A világ vezető tetőablakgyártója mostantól az új, papíralapú csomagolást használja az összes népszerű tetőablakához: ezzel évente mintegy 900 tonna műanyagot takarítanak majd meg, és a vásárlók számára is megkönnyítik a csomagolási hulladéktól való megszabadulást.
Évente 300 millió tonna műanyaghulladék keletkezik világszerte, és kutatások szerint az 1950 óta előállított műanyagok 60%-a hulladéklerakókba került vagy a természetben2 végezte. Az egyszer használatos műanyagok bizonyítottan negatív hatással vannak a biodiverzitásra és a természeti környezetre, ha rossz helyre3 kerülnek. Műanyag helyett ezért mostantól az ablakcsomagolások az Erdőgondnoksági Tanács (Forest Stewardship Council) FSC tanúsítványával ellátott kartonból fognak készülni.
Az expandált polisztirol (EPS) műanyag összetevők eltávolításával a VELUX ügyfelei időt takarítanak meg a csomagolási hulladékok különválasztásával és válogatásával, így a hulladéktermelés hatékonyabbá és olcsóbbá válik.
Ez az átalakítás 13%-kal csökkentette a VELUX Cégcsoport karbonlábnyomát a tetőablakok csomagolása során, és kulcsfontosságú a vállalat fenntarthatósági stratégiájában megfogalmazott célok elérésében, miszerint 2030-ra a cégcsoport csomagolásai egyetlen anyagból, műanyag hozzáadása nélkül készülnek majd, és 100%-ban újrahasznosíthatóak lesznek.
Ez egyben az első lépés a VELUX Cégcsoport üzleti tevékenységének, valamint piacra kerülő termékeinek és megoldásainak a fenntarthatóságot előtérbe helyező, átfogó átalakításában.
“A VELUX-nál elkötelezettek vagyunk amellett, hogy tegyünk a fenntarthatóbb jövő érdekében, és a termékeinket érintő döntéseket a bolygó és a természet védelmének szem előtt tartásával hozzuk meg” – nyilatkozta Tina Mayn, a VELUX Cégcsoport vezető alelnöke.
“A csomagolás fontos eleme a termékeinknek, ezért a lehető legkörnyezetbarátabbnak kell lennie. Büszkék vagyunk arra, hogy jelentősen csökkentjük a tetőablakaink csomagolásához és megóvásához használt műanyag mennyiségét. Ez egy fontos lépés a “Green our packaging” fenntarthatósági célunk elérésében” – tette hozzá Tina Mayn.
A vállalatcsoport 2020-ban elindított fenntarthatósági stratégiája egy 10 éves átalakulási folyamat, amelynek keretében a VELUX úttörő szerepet játszik a klíma- és természetvédelmi intézkedésekben, fenntartható termékeket hoz létre, és felelős üzleti tevékenységet folytat.
A VELUX 2030-as fenntarthatósági stratégiájával kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a http://www.velux.com/what-we-do/sustainability/sustainability-strategy weboldalra.

 

 

 

Lábjegyzet
1 A következő tetőablak-típusok csomagolása teljesen műanyagmentes lesz, mind a manuális, mind az elektromos verzióknál: GGL, GGU, GPL, GPU*, GZL, GLL, GLU.
* A GPU esetében csak a manuális változatokra vonatkozik a projekt jelenlegi, első szakaszában.
Az ENSZ Környezetvédelmi Programja:https://www.unep.org/interactive/beat-plastic-pollution/
3 New Study Shows Plastic in Oceans Is on the Rise (nationalgeographic.com) és Single-Use Plastics 101 (2020), NRDC. [online] április 9. Elérhető: https://www.nrdc.org/stories/single-use-plastics-101 [létrehozva: 2021. 02. 05.].
Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .