fbpx

Dübörög a ZöldForgó Élményprogram – még több ezer iskolásra vár az ingyenes digitális játszóház

Már több mint 26 ezer általános iskolás próbálhatta ki a ZöldForgó Élményprogram izgalmas, „zöld” játékait, és tanulhatott a klímaváltozásról, a túlfogyasztásról, az újrahasznosításról, energiapazarlásról és az élővizek szennyezettségéről modern, digitális formában. Az országban egyedülálló edukációs program folytatódik a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGYSZ) szervezésében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával.

Élményt adunk, értéket teremtünk

Az egyedülálló környezetvédelmi szemléletformáló program, a ZöldForgó Élménynap 2020 tavaszán indult útjára. Célja, hogy korszerű szakmai támogatást nyújtson a pedagógusok környezeti nevelési tevékenységéhez, olyan generáció felneveléséhez, amely számára a fenntartható fejlődés, a környezettudatosság teljesen természetes és magától értetődő.

„Célunk, hogy a gyerekeknek hasznos és mindennapokban is használható információkat adjunk át a jövőről, kihívásainkról és azok megoldási lehetőségeiről a fenntarthatóság témakörében. Tesszük mindezt egyszerre rendhagyó és előremutató, korszerű (technikai) eszközök használatával, így nem egy egyszeri élményt, hanem egy hosszú távú játékos edukációs programot kínálunk a gyermekek részére az élményprogram változatos elemeivel”- mondta el Hankó Gergely, a KSZGYSZ ügyvezetője.

Több tízezer magyar általános iskolás

Eddig 91 helyszínen 26 500 diák próbálhatta ki személyesen az élménynap izgalmas digitális eszközeit, játékait – térítésmentesen.  A rendezvénysorozat még nem ért véget, összesen 150 helyszínre látogat majd el az ország egész területén. A ZöldForgó Élménynap a hagyományos edukációs eszközökön kívül a 21. század adta digitális lehetőségeket kihasználva a kiterjesztett -és virtuális valóság eszközeit segítségül hívva mutatja be a gyerekeknek a bolygóbarát cselekvés lehetőségeit.

Ízelítő a játékokból

AR kiállítás , VR kvíz

Az installációk  nemcsak képek, a kiterjesztett valóság (AR) technológiával támogatott plakátok életre kelnek a helyszíni tabletek segítségével, és egy kortárs diák bolygóvédő tanácsait is megnézhetik az iskolások. VR szemüveg segítségével – majdnem szó szerint – egy hulladékfeldolgozó üzembe is bepillanthatnak a gyerekek.

Hogyan lehetsz vízörző?

Mire szavazol?

Hogyan kell egy boltban tudatosan vásárolni? – a fenntartható vásárlás élményét is kipróbálhatják a gyerekek, akik így – többek között – azt is megtanulhatják, hogy a boltok polcairól milyen csomagolású termékeket érdemes a kosárba rakniuk.

A ZöldForgó program nagykövete az Alma Együttes, így az Élménynap himnuszát is ők írták, sőt a program része az Alma koncert, ahol a gyerekek együtt énekelhetik a zenekarral a „ZöldForgó!” című dalt:

Keresse a ZöldForgót a közösségi oldalakon is:

ZöldForgó Facebook

ZöldForgó YouTube

A programhoz tartozik egy ingyenesen elérhető mobilapplikáció is, amelyet ide kattintva lehet letölteni.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .