fbpx

Illegális autóbontók – elég az ellenőrzés?

Újabb illegális autóbontóval szemben emeltek vádat, ezúttal Hajdú-Bihar megyében. A megyei főügyészség közleménye szerint a Nyírábrányban 2017 óta folytatott tevékenységet már 2018-ban ellenőrizték és megbírságolták, de a 2019-es ellenőrzéskor még több hulladékot találtak az ingatlanon.

“A járási ügyészség a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta. A vádirat mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a vádlott a vádirat szerint beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról.”

Érdekes, hogy hasonló, de még hosszabban, 2015-től 2021-ig végzett illegális tevékenységért márciusban a Szombathelyi Járási Ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta. Cél nyilvánvalóan a tevékenység beszüntetése lenne és a kármentesítés lenne, melyre a 2018-as kötelezés nyomán nem került sor.

Rövid keresésre a tavalyi évből nem egy illegális autóbontásról találtunk híradást. Márciusban egy, a Zala megyei Egeracsán lakó férfi ellen emelt vádat az ügyészség, még egy 2020. évi ellenőrzés nyomán. Ugyancsak márciusban Debrecenben és Nyíregyházán, áprilisban a Balaton északi partján csaptak le a NAV ellenőrei, júniusban a Gyula közeli Eleken tárt fel a rendőrség telephelyet, szeptemberben egy Csorna melletti illegális bontás került vádemelési szakaszba.

Feladat láthatóan maradt még, mint pl. a Fejér megyei Tárnok Sóskút felé eső útján, ahol információink szerint a 2021-ben készült kép óta sem tűntek el a roncsautók. A számok is az illegális telepek létét támasztják alá: a statisztikából már vagy egy évtizede évente 80-90 ezer autó hiányzik.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .