fbpx

Kevesebb műanyag a csomagolásban

A SPAR Magyarország  környezetvédelmi szempontok miatt csökkenti a csomagolóanyagok műanyagtartalmát.

A SPAR fontosnak tartja, hogy kevesebb műanyagot használjon a termékek csomagolásában, s ennek érdekében a termékfejlesztői területek folyamatosan keresik az új megoldásokat.

A Regnum húsüzem tálcás húsáruinak kapcsán a tálcák műanyagtartalmát úgy csökkentik, hogy technológiailag továbbra is tökéletesen megfeleljenek a tárolási és védőgáztartó elvárásoknak. Így mostantól 10 százalékkal vékonyabb fóliából készülnek ezek a csomagolóeszközök.

Az új tálcák mindössze abban különböznek az eddig alkalmazottaktól, hogy vékonyabb az anyagvastagságuk, de stabilitásukon ez nem változtat, a bicskei húsüzemben gyártott közel ötven fajta tálcás termék – köztük friss nyers húsok, nyers és előkészített darált húsok, grillkészítmények – már ilyen csomagolásban kerülnek a pultokba.

Ezzel a 2022-es évben várhatóan 13 500 kilogrammnyi műanyag takarítható meg, azaz ennyivel csökkenthetőek a környezeti terhek. A tervek szerint a vákuumcsomagolt termékeknél is hasonló eljárással csökken majd a felhasznált műanyagcsomagolás mennyisége.

A cégcsoportnál továbbra is folyamatosan elemzik azokat a technológiai lehetőségeket, amelyek segítségével még inkább környezetbarát árucikkekkel állhatnak a vásárlók elé.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .