fbpx

Újabb befektetés az Alteo-nál, megvásárolják a FE-Group-ot

Újabb befektetés bejelentésére került sor az Alteo részéről, mely szerint megvásárolják az FE-Group Invest Zrt. 1.000.000.000,- Ft összegű jegyzett tőkéjének 75,1%-át megtestesítő részvényeinek tulajdonjogát.

Az üzletrész adásvételi szerződés aláírása a tranzakció első lépése, a Céltársaság üzletrészének tulajdonjoga – a szerződésben részletesen meghatározott – feltételek teljesülése esetén száll át a Társaságra, a tervek szerint egy hónapon belül.

A Céltársaság kisebbségi, 24,9 százalékos részesedését a Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap szerzi meg, akivel így az ALTEO – a fentiekben ismertetett arányban – közösen fogja a Céltársaságot tulajdonolni. A

papír-, fém- és elektronikai hulladék átvétele és újrahasznosítása mellett a Céltársaság komplex hulladékgazdálkodási tevékenységgel foglalkozik, 2021-es árbevétele meghaladta a 3 milliárd forintot.

A Céltársaság 1994 óta aktív a hulladékfeldolgozási piacon, így kellően átfogó és integrált tapasztalattal rendelkezik a nagyvállalati és ipari, valamint részben a lakossági és az önkormányzati részpiacokon egyaránt.

Az akvizíció szorosan illeszkedik a Társaság 2022 elején frissített stratégiájába, amelyben cél, hogy a Társaság tovább erősítse a szerepét a körforgásos gazdaságban és a fenntartható gazdálkodásban.

A Fe-Group Invest Zrt. az alapító Balaton Henrik tulajdonában áll,  a cégnél folyamatosak voltak a fejlesztések, májusban a Kőbányai Hírek szerint pont egy ilyen tűzvédelmi fejlesztés tesztelésekor keletkezett tűz a telephelyén. Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. egy, a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett, komplex energetika szolgáltató, üzleti aktivitása kiterjed a megújuló erőforrásokon is alapuló energiatermelése, az energiakereskedelemre, valamint az ipari energiagazdálkodási szolgáltatások területére.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealapot az Áder János által, még mint köztársasági elnök alapította Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány hozta létre, honlapja szerint azért, hogy tőkebefektetéssel finanszírozza az innovatív környezet- és klímavédelmi megoldásokat alkalmazó mikro-, kis- és középvállalkozásokat.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .