fbpx

Hulladékgazdálkodási koncesszió: megkötötték és közzétették

Még augusztus 23-án megjelent a települési és a kiterjesztett gyártói felelősség alá tartozó hulladékok gyűjtésére és előkezelésére, közvetítésére, kötelező betétdíjas visszaváltási rendszer működtetésére vonatkozó koncessziós szerződés a Miniszterelnökség Elektronikus Közbeszerzési Rendszer Publikus Szerződéstárában, augusztus 17-én pedig közzétételre került az unió Tenders Electronic Daily portálján a közbeszerzésről szóló tájékoztatás.

 

A közzétett adatok szerint a koncesszióról 2022. július 15-én történt a végső döntés, a szerződésre a  jövőbeni koncesszor MOL Nyrt. vezérigazgató-helyettese és Csoportszintű Stratégia Operáció és Üzletfejlesztés Ügyvezető igazgatója részéről 2022. július 27-án, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter részéről 2022. július 28-án került aláírás. A szerződött összeg bruttó 4,445 Mrd. Ft, a szerződött időszak kezdete 2023. július 1., vége 2053. június 30. Nem veszélyes hulladék gyűjtésére a MOL Nyrt. MOL Körforgásos Gazdálkodás Kft. néven már 2022. februárban létrehozott céget 5 millió Ft-s törzstőkével, sajtóértesülés szerint a koncesszióval érintett feladat ellátására.

 

Forrás: EKR Publikus Szerződéstár, TED, Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat444.hu

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .