fbpx

Jönnek a rögzített kupakok az italcsomagolásoknál

A Tetra Pak több vezető italgyártóval együttműködve, rögzített kupakokkal ellátott italoskarton-dobozos csomagolásokat vezet be több ország piacán, köztük Magyarországon is, ezzel téve eleget az Európai Unióban 2024 júliusában hatályba lépő, egyszer használatos műanyagokról szóló irányelvnek.

Az új kupakok bevezetésének célja, hogy a kupakok a termék felbontása után rögzítve maradjanak a csomagoláshoz, ezzel csökkentve a műanyag hulladék mértékét, megelőzve, hogy a kupakok elkülönülve a környezetbe kerüljenek. Mivel a kupak a csomagolás része marad, így az italoskarton esetén, a kartondobozzal együtt szelektálható és elhelyezhető a sárga jelölésű hulladékgyűjtő kukákban. Ezzel könnyebbé válik a termékek helyes szétválogatása és újrahasznosítása – olvasható a csomagolóanyaggyártó közleményében.

Az új, rögzített kupakokkal ellátott csomagolásokat már több európai országban vezette be a cég, többek között Írországban, a Baltikumban, Spanyolországban, Németországban, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában. A Tetra Pak a rögzített kupakokkal ellátott csomagolásainak piacra dobásával elsők között tesz eleget az új, uniós szabályozásnak, melynek értelmében minden Európai Unióban működő italgyártónak, kiskereskedőnek, gyártónak és importőrnek kötelessége 2024 júliusig áttérni a rögzített kupakkal ellátott italos termékekre.

A cég 2022 végéig Európában mintegy 300 gyártósort tesz alkalmassá a rögzített kupakkal ellátott csomagolások gyártására és összesen mintegy 400 millió eurót fektet a rögzített kupakos megoldások fejlesztésébe és bevezetésébe.

 

A kép illusztráció!

 

 

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .