fbpx

Indokolt költségek és árképzés: útmutató tervezet

Portálunkon nemrég beszámoltunk róla, hogy a települési hulladékokat és a kiterjesztett gyártói felelősség alá tartozó hulladékokat érintő, 2023. július 1-én induló hulladékgazdálkodási koncesszióhoz még november közepén a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal rendelettervezetet tett közzé a koncesszor – a MOL Nyrt. – , az általa alapított koncessziós társaság valamint az általa megbízott koncesszori alvállalkozók által a jövőben elszámolható ún. indokolt költségek és az azok alapján közszolgáltatási és a gyártók által fizetett kiterjesztett gyártói felelősségi és más díjak számításának szabályairól. November 30-án a rendelettervezethez egy, a hulladékról szóló törvényben szereplő módszertani útmutató tervezete is felkerült a hatóság honlapjára.

A hivatal honlapja szerint a módszertani útmutató a rendelet megjelenését követően kerül véglegesítésre. A rendeletnek a hulladékról szóló törvény szerint november 30-ig kellett volna megjelennie.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .