fbpx

Megjelent a hulladék és termékdíj törvény módosítása, valamint a MEKH koncessziós díjrendelete

A Magyar Közlöny 2022. évi 211. számában megjelentek a hulladékgazdálkodással és környezetvédelmi termékdíjjal összefüggő törvénymódosítások és a MEKH koncessziós díjrendelete.

 

Amint arról portálunk is beszámolta hulladékgazdálkodással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2022. évi LXXVI. törvény a hulladékról szóló törvényt módosítja, a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvényt, az egészségügyről szóló törvényt, a fémkereskedelmi tv.-t, a koncessziót 2021-ben bevezető Ht.-módosítást és még néhány törvényt.

 

16/2022. MEKH rendelet az állami hulladékgazdálkodási közfeladatot ellátó koncessziós társaság, a koncesszori alvállalkozók és az önkormányzatok indokolt költségeinek meghatározására és szabályozására, valamint az állami hulladékgazdálkodási közfeladat ellátásáért szedhető díjakkal kapcsolatos díjjavaslat elkészítésére vonatkozó alapelvekről és keretszabályokról ugyancsak a 211. közlönyben található.

 

A rendeletről itt írtunk, a költség és díjszámítást ténylegesen meghatározó, véglegesítés alatt álló módszertani útmutatót itt mutattuk be.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .