fbpx

Társadalmi egyeztetés: koncesszori nyilvántartás

Megjelent a kormany.hu-n a egy, a hulladékgazdálkodási hatóság által vezetett koncesszori alvállalkozói nyilvántartás tartalmával és vezetésével kapcsolatos részletes szabályokról szóló kormányrendelet tervezete véleményezésre.

 

Véleményeket a tarsadalmiegyeztetes@em.gov.hu e-mail címre várnak 2023. február 18-ig.

 

A feltöltött tartalmi összefoglaló és indoklás szerint „A kormányrendelet-tervezet a hulladékgazdálkodási hatóság által vezetett koncesszori alvállalkozói nyilvántartás tartalmával és vezetésével kapcsolatos részletes szabályokról szól.” „Az egyes energetikai és hulladékgazdálkodási tárgyú törvények módosításáról szóló 2021. évi II. törvény 85. § (5) bekezdése – a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 88. § (1) bekezdés 45. pontjában foglalt felhatalmazó rendelkezés beiktatásával – megteremtette a jogalapot arra, hogy a Kormány rendeletben állapítsa meg a hulladékgazdálkodási hatóság által vezetett koncesszori alvállalkozói nyilvántartás (a továbbiakban: nyilvántartás) tartalmával és vezetésével kapcsolatos részletes szabályokat.”

 

„A kormányrendelet-tervezetben meghatározásra kerülnek

– a nyilvántartásba történő felvételre vonatkozó hatósági eljárási szabályok,

– az alvállalkozót terhelő kötelezettségek,

– a nyilvántartás vezetésére kijelölt szerv, valamint

– a nyilvántartás kötelező adattartalma is.”

 

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .