fbpx

Az Emirates 2022-ben több mint félmillió kilogramm műanyagot és üveget hasznosított újra

Az Emirates 2022-ben több mint félmillió kilogramm műanyagot és üveget hasznosított újra a repülőgépei fedélzetén használt palackok szelektív gyűjtésének köszönhetően. Ez az 500 tonna nagyjából megegyezik az Emirates zászlóshajójának számító A380-as repülőgép felszállótömegével.

Minden Dubajban leszálló járat esetében az Emirates kabinszemélyzete összegyűjti és szétválogatja a fedélzeten használt üveg- és műanyag palackokat, melyek ezután egy dubaji újrahasznosító üzembe kerülnek. Az üvegeket szín szerint szétválogatják, majd ezt követően összetörik, és az így keletkező „törmeléket” üveggyáraknak adják, ahol az új palackok készítéséhez szükséges keverékbe kerülnek. A műanyag palackokat megtisztítják, pelyhekké aprítják, granulátummá olvasztják, majd elküldik a gyártóknak, hogy új műanyag termékek készüljenek belőlük. Ennek eredményeként az Emirates és az Emirates Flight Catering évente több ezer kilogramm üvegtől és műanyagtól mentesíti a hulladéklerakókat.
Az Emiratesnek számos más kezdeményezése is van, amelyek a műanyagok újrahasznosítására vagy lehetőség szerint fenntartható anyagok használatára összpontosítanak
Emirates takarók újrahasznosított műanyagból
Az Emirates már 6 éve használ turistaosztályán újrahasznosított műanyag palackokból készült takarókat. Egy ilyen takaró elkészítéséhez 28 darab palackot használnak fel. Ezeket először apró darabokra őrölik, majd fonalat készítenek belőlük, végül ebből szövik a puha, meleg takarókat. A kezdeményezés bevezetése óta eltelt 6 évben, az Emirates több mint 95 millió műanyag palackot hasznosított újra, ezzel pedig a cégé a legnagyobb légiközlekedésben alkalmazott fenntarthatósági program.

A felelős beszerzés előtérbe helyezése

A felelősségteljes fogyasztás kulcsfontosságú környezetvédelmi terület az Emirates számára, akik beépítettek környezetvédelmi követelményeket a beszállítói magatartási kódexükbe és a tervezési szakasztól kezdve figyelembe veszik a termékek teljes életciklusát. Például a fából készült tea- és kávékeverők, papírszívószálak és fedélzeti kiskereskedelmi zacskók felelősen kezelt erdőkből származó fából és papírból készülnek.

Emirates gyermekjátékok fenntartható forrásból származó anyagokból

Az Emirates legfiatalabb ügyfelei számára a légitársaság ingyenes játéktáskái, babafelszerelési készletei és plüssjátékai szintén újrahasznosított műanyag palackokból és más fenntartható anyagokból kerülnek előállításra. Az övtáskák, táskák és hátizsákok meghatározott korcsoportok figyelembevételével és 100%-ban újrahasznosított műanyag palackokból előállított fonalból készülnek. Minden Emirates gyerek hátizsák 5,5 újrahasznosított műanyag palackból és minden táska 7 darab felhasználásával kerül legyártásra. Az Emirates gyerektáskák gyártása 8 millió műanyag palackot ment meg a szemétlerakótól.

Emirates újrafelhasználható kényelmi csomagok

Az Emirates Premium Economy és Economy Class kényelmi csomagjai ingyenesek a hosszú távú járatokon utazó ügyfelek számára, és a természet négy alapvető elemét – a tüzet, a vizet, a földet és a levegőt – képviselik. A tasakok újrafelhasználhatók és mosható nátronpapírból kerülnek gyártásra, testreszabott, nem mérgező szójaalapú tintával nyomtatott grafikával. A csomag tartalmához környezetbarát anyagokat használnak, amely tartós utazási kellékek választékát tartalmazza. A fogkefe búzaszalma és műanyag kombinációjából, a zoknik és a szemhéjak pedig újrahasznosított műanyagból, jelen esetben rPET-ből  készülnek. A fogászati ​​készlet, a zokni és a szemhéjfesték csomagolása is 90 százalékban rizspapírból készül.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .