fbpx

A Dunapack hullámpapír csomagolásai szinte teljesen újrahasznosítottak

A Dunapack Packaging hullámpapírból készült csomagolási megoldásai közel 90 százalékban újrafeldolgozott anyagból készülnek és ugyanekkora arányban újra is hasznosítják azokat – közölte a cég közleményében.

Kiemelték: az európai papíripari szektoron belül az újrafeldolgozás aránya 71,4 százalék, ezen belül pedig kiemelkedik a hullámpapír-ágazat, amely az élen jár a körforgásos gazdaság megvalósításában.

Dennis Belkovsky, a Dunapack Kft. Klaszter ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy a hullámpapír ipar termékei messze a legnagyobb arányban maradnak a körforgásban a csomagolások körében az EU-ban: 90 százalékos újrafeldolgozási aránnyal és 89 százalékos átlagos újrafeldolgozott alapanyag tartalommal rendelkeznek.

Olyan termékekre kell gondolni, mint azok a hullámpapír dobozok, amelyekből a boltok polcain vesszük ki a termékeket, vagy amiben a műszaki cikkek, bútorok, más tartós fogyasztási cikkek otthonunkba érkeznek – magyarázta.

Magyarországon az újrahasznosítás a gyakorlatban úgy valósul meg, hogy többek között a Dunapack Packaging egyik testvérvállalata, a Hamburger Recycling Hungary Kft. gyűjti be az itt keletkező papírhulladékot, másik testvérvállalata, a Hamburger Hungária Kft. pedig ebből – plusz importból – évente 700 ezer tonna hullám-alappapírt termel – fejtette ki.

Arra is kitért: a Hamburger Hungária dunaújvárosi gyára csak 45 százalékban tudja hazai hulladékpapírból fedezni a termelését, a többit importból szerzi be. Míg a cégek ma már a papírhulladék nagy részét begyűjtik és hasznosítják, a háztartási szelektív gyűjtésben még nagy potenciál van – fűzte hozzá az ügyvezető.

A három vállalat – a Dunapack Packaging, a Hamburger Recycling Hungary, a Hamburger Hungária az osztrák családi tulajdonban lévő Prinzhorn Csoport leányvállalata. A Prinzhorn Csoport 15 országban 10 ezer munkatársat foglalkoztat, éves szinten 2,9 milliárd eurós forgalmat bonyolít le.

 

mti

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .