fbpx

Megkezdték munkájukat a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer működésében résztvevő felek konzultációs testületei

Kedden megkezdték munkájukat a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer működésében résztvevő felek konzultációs testületei.

A kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer működésében résztvevő felek közötti rendszeres párbeszéd biztosítása érdekében, 2023. október 24-26. közötti időszakban kerül sor a 11 db kiterjesztett gyártói felelősségi díjtanács alakuló üléseinek lebonyolítására. A díjtanácsok a hulladékgazdálkodásért felelős miniszter konzultációs szervei, amelyek termékáramonként kerülnek összehívásra, működésük célja a kiterjesztett gyártói felelősségi díjelőkészítő tevékenység szakmai támogatása. Az egyes díjtanácsok tagjai az adott termékárammal érintett gyártók és hulladékhasznosítók képviselői, a koncessziós társaságként működő MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. képviselője, valamint a miniszter által és a MEKH elnöke által kijelölt személyek.

A tegnapi napon a csomagolás, az elem- és akkumulátor, valamint a fából készült bútor termékáramokkal érintett díjtanácsi ülések zajlottak.

A hét folyamán a további nyolc (elektromos és elektronikus berendezések; gépjárművek; egyes egyszer használatos műanyagtermékek; gumiabroncs; irodai papír; reklámhordozó papír; sütőolaj és zsír; textiltermékek) díjtanács tartja meg alakuló ülését.

 

Forrás: MEKH

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .