A vezető szerbiai húsipari vállalatok tavaly mintegy 35 ezer tonna legrosszabb minőségű (már-már szemétnek tekinthető) húsrészeket importáltak külföldi vágóhídakról. Ez a hulladék állítólag mégis ehető, a fogyasztókat nem mérgezi azonnal és közvetlenül. Általában ún. hústermékekbe (virsli, pástétom, szalámi stb.) keverik. Folyamatos fogyasztásuk károsítja az egészséget, de az illetékeseket ez persze cseppet sem izgatja – írja a delhir.info.
A különböző állatok zsírja, bőre, bele, szőre és egyéb gusztusos részei leginkább Belgiumból, Spanyolországból, Németországból, Magyarországról és Szlovéniából érkeznek Szerbiába.
„Érdekes”, hogy a szerbiai szakemberek ezzel tisztában vannak, nem is tagadják, sőt normálisnak tartják a harmadik (vagyis utolsó) minőségi kategóriába tartozó „finomságok” behozatalát és a fogyasztóknak való feltálalását. Azzal vigasztalják a közvéleményt, hogy az állatok különböző melléktermékei (?) nem eredeti formájukban kerülnek eladásra, hanem gyári feldolgozást követően, amely magában foglalja a főzést vagy a sütést.
A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.delhir.info