fbpx

Már az OMV is gyűjti a használt sütőolajat

Használt sütőolaj gyűjtésére és tárolására alkalmas konténereket telepített országszerte 40 üzemanyagtöltő állomásán az OMV olajtársaság – közölte a vállalat az MTI-vel.

A kihelyezett tárolókban a lakosság csavarzáras PET palackokban biztonságosan lerakhatja a használatra már alkalmatlan zsiradékot – ismertették. Elhelyezhető vaj, zsír, margarin, romlott és lejárt étolaj, használt sütőolaj és sütőzsír is. A konténerek éjjel-nappal használhatók.

A konténerek elszállításáról és pótlásáról az OMV partnere, a használt sütőolaj begyűjtésére és kezelésére szakosodott H-Bio Kft. gondoskodik. A hulladék a begyűjtést követően biodízel előállító üzembe kerül, ahol a feldolgozási folyamat után biogázolaj jön létre, majd kerül újbóli felhasználásra – tették hozzá.

A közleményben Balogh Tibor, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: az OMV nagy hangsúlyt fektet a jövőben a körforgásos gazdasági megoldásokra, amelyek az éghajlatváltozás kihívásainak kezelését szolgálják.

A használt sütőolaj tárolók elérhetősége a www.omv.hu-n megtalálható – tájékoztat a közlemény.

 

mti

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .