fbpx

Kína nem lazít a külföldi hulladék elleni tilalmon

Március 28-án a Kínai Ökológiai és Környezeti Minisztérium sajtótájékoztatót tartott, amelyen bemutatta a szilárd hulladék és a vegyi szennyezés elleni megelőzés és kezelés helyzetét. Qiu Qiwen, a Kínai Ökológiai és Környezeti Minisztérium szilárd hulladék és vegyszer osztályának vezetője a tájékoztatón megerősítette, hogy Kína nem lazít a külföldi hulladék elleni tilalmon – írja a CRI.

A sajtótájékoztatón egy tudósító felvetette, hogy egyes külföldi vállalatok és iparszövetségek szerint a kínai szilárd hulladék elleni tilalom nem különbözteti meg a hulladékot és az erőforrást. Ezzel kapcsolatban Qiu Qiwen kifejtette, hogy Kína végrehajtja a külföldi hulladék elleni tilalmat, javította a szilárdhulladék-import listáját, jelentősen csökkentette az importfajtákat és az import mennyiségét, de ez csak a szilárd hulladékra irányul, nem a nyersanyagokra. A szilárd hulladék kínai definíciója alapvetően megegyezik a bázeli egyezményével.

A kínai kormány 2017-ben vezette be az említett tilalmat, 2018-ban az egész ország szilárdhulladék-importja 22,63 millió tonna volt, ami 2016-hoz képest 51,4%-os csökkenés.

Qiu Qiwen kifejtette, hogy a külföldihulladék-import elleni tilalom a kínai ökológiai civilizáció építésének jelképes intézkedése, továbbra is jelentősen csökkentik a szilárd hulladék terén az import fajtáit és mennyiségét, arra törekednek, hogy 2020 végére teljesen megszűnjön a szilárd hulladék kínai importja.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .